Bezoek en verhuur

De Dorpskerk staat al sinds 1653 aan de sluis van Leidschendam. Het is een rijksmonument. Er zijn diverse interessante aspecten te benoemen.

U kunt iedere woensdag tussen 13.00 en 15.00 uur de kerk bekijken.

Als u een afspraak maakt dan kunnen wij u meer vertellen over de kerk. U kunt daarnaar informeren op info@vriendenvandedorpskerk.nl

Trouwen in de Dorpskerk

Wist u dat de Dorpskerk door de gemeente is aangewezen als bijzondere locatie om een burgerlijke huwelijk te sluiten? Dat kan los van het sluiten van een kerkelijk huwelijk.

Bij een burgerlijk huwelijk zal de gemeente voor een beëdigd  ambtenaar voor de burgerlijke stand zorgen. Hoe een en ander geregeld wordt, kunt u vinden op de website van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het is ook mogelijk iemand als bijzonder beëdigd ambtenaar van de burgerlijke stand te benoemen voor één dag. Ook dit kunt u vinden op de website van de Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het is ook mogelijk het burgerlijk huwelijk te combineren met het kerkelijk huwelijk. Over het kerkelijk huwelijk kunt u informatie vinden op de website van de PG Leidschendam.

Na het huwelijk kan u ook koffie drinken, een receptie houden, een maaltijd gebruiken of een feest geven in de ruimten achter de kerk. U kunt hieronder daarover meer vinden.

Uitvaarten in de Dorpskerk

Het is mogelijk vanuit de Dorpskerk ook niet-kerkelijke uitvaarten te laten plaatsvinden.

Alle voorzieningen zijn aanwezig.

Na de bijeenkomst kunt u koffie drinken of een maaltijd gebruiken in de ruimten achter de kerk.

Muziekuitvoeringen of presentaties

De Dorpskerk is voorzien van alle moderne communicatiemiddelen. Er is een moderne geluidsinstallatie met ringgeleiding. Er is moderne verlichting met mogelijkheden om sprekers of muzikanten uit te lichten. Er kan gebruik worden gemaakt van een scherm en er zijn mogelijkheden om te streamen en opnamen te maken.

De plaatsing van de prima zittende stoelen is flexibel.

U kunt gebruik maken van de mogelijkheden om koffie te drinken, een drankje te serveren, een maaltijd te gebruiken of een borrel te organiseren.

Tentoonstellingen

De Dorpskerk kan worden ingericht voor kortdurende tentoonstellingen. De stoelen kunnen dan worden verwijderd.

U kunt dan ook gebruik maken van de horecavoorzieningen.

Horecavoorzieningen

In de ruimten De Binnenhof achter de kerk bestaan mogelijkheden voor allerlei horecavoorzieningen.

U kunt een kopje koffie of een drankje laten serveren. Het is mogelijk een borrel te organiseren.

Ook is het mogelijk om een maaltijd te laten serveren. Dat kan bijvoorbeeld een lunch, een walking diner of een diner zijn. De Dorpskerk werkt daarvoor samen met diverse cateraars.

U kunt ons benaderen voor nadere informatie hierover.

Het is ook mogelijk om een feest te organiseren. Ook hierover informeren wij u graag nader.

Nadere informatie over alle mogelijkheden kunt u krijgen op verhuur@vriendenvandedorpskerk.nl